tummy2Tummy

Ergonomisch dragen

Veel mensen zullen zich afvragen, waarom dragen? Je hebt zoveel mooie kinderwagens, dat is toch net zo handig?

Mijn persoonlijk reden om te starten met dragen was om vrijer en flexibeler te zijn tijdens het wandelen met de hond. Al snel had ik door dat ook als onze dochter erg verdrietig was, last had van krampjes of niet zelf in slaap kon vallen, de drager/draagdoek uitkomst bood. De bewegingen in de drager/draagdoek kunnen goed helpen bij krampjes. Maar ook bij kindjes die veel spugen kan het baat hebben. Wanneer zij rechtop slapen in de drager/draagdoek zal er minder maaginhoud terug vloeien dan wanneer een kindje plat in bed ligt.

Het biedt een kindje ook troost, nabijheid en geborgenheid. Ze voelen jouw warmte en ruiken jouw bekende geur. Op onze beurt kunnen wij als ouder/verzorger het kindje goed in de gaten houden, de temperatuur voelen en de ademhaling horen en voelen.

En zo zijn er nog veel meer redenen om te dragen, je mag me er alles over vragen tijdens een consult!

Je kunt zowel in huis, als buitenshuis dragen. In huis kan het handig zijn wanneer je eigenlijk nog wat werk in bijvoorbeeld het huishouden hebt, en je kindje heeft zijn of haar huiluurtje en wil alleen maar bij je zijn. Jij hebt je handen vrij om wat dingen te doen, en je kindje kan evengoed lekker bij je zijn.

Buitenshuis is het ook fijn om te dragen, bedenk maar even die overvolle en drukke winkelpaden, dat zandweggetje, duinen, bos en strand. Dat is nog best een werk met de kinderwagen.

Buiten op stap